علت اصلی خرابی ماشین لباسشویی و رفع عیب یابی آن

  • صفحه اصلی
  • علت اصلی خرابی ماشین لباسشویی و رفع عیب یابی آن
علت اصلی خرابی ماشین لباسشویی و رفع عیب یابی آن

بررسی کردت دلایل خرابی ماشین لباسشویی در منزل

ماشین های لباسشویی یکی از مهمترین وسایل آشپزخانه محسوب می شوند. شستن لباس ها با دست کاری بسیار زمان گیر و سخت است. ماشین های لباسشویی کار شستشوی لباس ها را برای ما ساده کرده اند. به همین علت با خراب شدن این وسیله مهم مشکلات زیادی برای ما ایجاد خواهد شد.در ادامه می خواهیم مشکلات رایج ماشین لباسشویی را مورد بررسی قرار دهیم پس با ما همراه باشید.

در صورت نیاز به خدمات تعمیرات ماشین لباسشویی می توانید با سرویس باما در تماس باشید تا در کمترین زمان ممکن به محل شما اعزام شویم. برای تعمیرات لوازم خانگی در پرند با سرویس باما تماس بگیرید.

حتما بخوانید :تعمیر لباسشویی در پرند

مشکلات رایج ماشین لباسشویی

با توجه به اینکه ماشین های لباسشویی جزو وسایل کاربردی آشپزخانه هستند. ممکن است پس از مدتی دچار خرابی شوند. از جمله مشکلاتی که ممکن است برای ماشین های لباسشویی اتفاق بیفتد:

عیب یابی ماشین لباسشویی: تایمر دستگاه روﺷﻦ نمی شود

اگر بعد از چرخاندن ولوم تایمر دستگاه، هیچ عکس العملی را از ماشین لباسشویی مشاهده نکردید، موارد زیر را به عنوان علل احتمالی بررسی نمایید:

پریز شما برق ندارد:

بررسی کنید تا برق به دستگاه رسیده باشد.

مشکلات ماشین لباسشویی

کابل رابط و یا دوشاخه دستگاه خراب شده است:

اگر دوشاخه به پریز وصل می باشد. توسط ولت متر وضعیت رسیدن برق به ماشین لباسشویی را بررسی نمایید. اگر برق به ماشین نمی رسد، دوشاخه را باز کنید و اگر اتصالات در دوشاخه دستگاه درست بود، کابل رابط خود را تعویض نمایید.

ﺑﺮق از ﺗﺮﻣﯿﻨﺎل وارد ﮐﻠﯿﺪ اﺻﻠﯽ نمی شود:

دوشاخه دستگاه را از برق بکشید. در ادامه با استفاده از یک اهم متر ارتباط سیم ها را بررسی نمایید. یکی از مشکلات رایج ماشین لباسشویی قطع شدن یکی از سیم ها می باشد که موجب روشن نشدن دستگاه می شود.

ﮐﻠﯿﺪ ﺧﺮاب می باشد:

ابتدا کنتاکت های کلید را بررسی کنید و توسط یک اهم متر هر کدام از قطب های کلید را چک کنید. اگر کلید دستگاه خراب بود باید صفحه کنتاکت های تایمر را چک کنید.

مشکلات میکروسوئیچ:

سیم های رابط که از تایمر دستگاه به طرف درب ماشین کشیده شده اند را پیدا کنید و در زمانی که درب ماشین بسته است، این سیم ها را به یک اهم متر متصل نمایید.

اگر میکروسوئیچ دستگاه درست باشد، عقربه اهم متر منحرف خواهد شد. در غیر این صورت باید میکروسوئیچ را با استفاده از اهم متر چک کنید. اگر میکروسوئیچ دستگاه درست باشد شما باید سیم های رابط ماشین را تعویض نمایید.

مشکلات رایج لباسشویی

معیوب بودن هیدوراستات:

یکی دیگر از مشکلات رایج ماشین لباسشویی معیوب شدن هیدوراستات می باشد. هیدوراستات یکی از قطعات مهم ماشین لباسشویی می باشد که وظیفه دارد میزان آب ورودی به دستگاه را کنترل کند. معیوب بودن این قطعه می تواند یکی از علت های کار نکردن تایمر دستگاه باشد. در این صورت باید ماشین را به یک متخصص بسپارید.

اگر علت کارنکردن  تایمر ماشین لباسشویی شما هیچکدام از موارد گفته شده نبود، موتور تایمر، پمپ تخلیه آب و شیر برقی دستگاه را بررسی نمایید.

عیب یابی ماشین لباسشویی: آبگیری نکردن ماشین لباسشویی

یکی دیگر از مشکلات رایج ماشین لباسشویی این است که دستگاه آبگیری نمی کند. به این صورت که لامپ خبر ماشین روشن می شود اما دستگاه آبگیری را شروع نمی کند. آبگیری نکردن ماشین های لباسشویی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. اما به طور کلی دلایل اصلی آبگیری نکردن ماشین های لباسشویی به شرح زیر می باشد:

درب ماشین لباسشویی باز می باشد.

میکروسوئیچ دستگاه خراب است.

هیدرواستات خراب می باشد.

برد الکترونیکی خراب می باشد.

پمپ دستگاه خراب شده است.

شیر ورودی خراب است.

سیم های رابط بین میکروسوئیچ، شیر، کلید تایمر ماشین و هیدرواستات قطع شده اند.

همچنین در صورت نیاز به خدمات تعمیرات برد ماشین لباسشویی خود می توانید  از خدمات تعمیرات برد ما بهره مند شوید.

ﻋﯿﺐیابی: دستگاه بعد از عمل آبگیری، مرحله بعدی را انجام نمی دهد

یکی دیگر از مشکلات رایج ماشین لباسشویی ، توقف دستگاه بعد از عمل آبگیری می باشد. این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که برخی از آن ها عبارتند از:

خرابی هیدرواستات:

در این وضعیت شما باید با استفاده از یک اهم متر ارتباط کنتاکت های شماره 11 و 13 را بررسی نمایید. اگر ارتباطی وجود نداشت شما باید هیدرواستات را تعویض نمایید.

سوختن موتور تایمر دستگاه:

سیم های موتور تایمر دستگاه را از دیگر قسمت های مدار جدا کنید و به صورت مستقیم به برق 220 ولت وصل نمایید. اگر صدای چرخیدن چرخ دنده ها به گوش شما رسید، موتور تایمر ماشین لباسشویی سالم می باشد. در غیر این صورت باید بوبین را تعویض نمایید.

سیم رابط بین هیدرواستات و موتور تایمر ماشین لباسشویی قطع می باشد:

با استفاده از یک اهم متر ارتباط این سیم را بررسی نمایید.

مشکل ماشین لباسشویی

ﻋﯿﺐ ﯾﺎﺑﯽ ﻣﺎﺷﯿﻦ ﻟﺒﺎﺳﺸﻮﯾﯽ: زمانی که ماشین لباسشویی خاموش است، پس از باز شدن شیر آب، دستگاه شروع به آبگیری می کند

یکی دیگر از مشکلات رایج ماشین لباسشویی همین مشکل می باشد. شما باید شیر دستگاه را جدا نمایید و به طور مستقیم عیب یابی را شروع کنید. اگر شیر خراب باشد باید آن را تعویض نمایید. رایج ترین علت رخ دادن این مشکل خراب شدن شیر برقی می باشد. اما ممکن است تایمر ماشین نیز دچار خرابی شده باشد.

عیب: دستگاه آبگیری را قطع نمی کند

یکی دیگر از مشکلات رایج ماشین لباسشویی این است که دستگاه به طور مداوم آبگیری می کند. اگر در زمان آبگیری، آب درون دستگاه زیاد است و با چشم دیده می شود، این امکان وجود دارد که مشکل دستگاه از شیر ورودی باشد. اگر اتصال برق ماشین لباسشویی را قطع کردید و همچنان آب به داخل ماشین وارد می شود، مشکل از شیر است.

اما اگر پس از قطع کردن برق دستگاه آبگیری متوقف شد، ممکن است مشکل دستگاه از سوئیچ فشار، تایمر ماشین لباسشویی و یا کم بودن فشار آب شیلنگ باشد. در این وضعیت توصیه می کنیم برای رفع این مشکل با یک متخصص تماس بگیرید.

عیب یابی ماشین لباسشویی: نشت آب از ماشین لباسشویی

یکی از مشکلات رایج ماشین لباسشویی نشت آب می باشد. این مشکل با توجه به محل نشتی می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد. شما باید پنل پشت دستگاه و درپوش بالایی را از ماشین لباسشویی جدا کنید و در ادامه دستگاه را به برق متصل کنید.

در ادامه بررسی کنید که نشتی از کجا صورت گرفته است. اگر محل دقیق نشتی رابط های لاستیکی آب باشد، شما باید آن را تعویض نمایید. این امکان نیز وجود دارد که آب بر اثر ترکیدگی واترپمپ، قاب مخصوص جاپودری و غیره جمع شده باشد. در این حالت شما باید قطعه خراب را تعویض کنید.

ﻋﯿﺐ: هیتر دستگاه آب را گرم نمی کند

یکی دیگر از مشکلات رایج ماشین لباسشویی، خراب بودن هیتر دستگاه می باشد. در این وضعیت شما ابتدا سیم های رابط هیتر را جدا کنید و با استفاده از یک سیم مخصوص، برق 220 ولتی را برای مدت زمان کوتاهی به هیتر ماشین وصل کنید.

بعد از قطع کردن برق اگر هیتر یا پایه های المنت گرم شده اند، المنت دستگاه سالم می باشد اما به آن برق کافی نمی رسد. این مشکل می تواند به دلیل خرابی تایمر دستگاه باشد که در این حالت شما باید صفحه کلید تایمر را باز کنید و مشکل را رفع نمایید.

نکته: برخی اوقات هیتر دستگاه سالم می باشد و به آن برق کافی نیز می رسد، اما به دلیل جرم گرفتگی سطح روی المنت، آب خیلی دیر گرم می شود. در این حالت شما باید درام و چیلیک را از یکدیگر جدا کنید و رسوب زدایی را به خوبی انجام دهید. این عمل موجب افزایش طول عمر و بهبود عملکرد ماشین لباسشویی می شود.

نکته: در برخی موارد دلیل نرسیدن برق به هیتر، خراب شدن هیتراستات می باشد. برای چک کردن این موضوع شما باید ماشین لباسشویی را از برق بکشید. در ادامه رابط های اهم متر را به دستگاه متصل نمایید. اگر عقربه حرکت کرد و به سمت صفر نزدیک شد، هیتراستات درست است. در غیر این صورت باید هیتراستات را عیب یابی کنید.

ﻋﯿﺐ ﯾﺎﺑﯽ ﻣﺎﺷﯿﻦ ﻟﺒﺎﺳﺸﻮﯾﯽ: ماشین لباسشویی آبگیری می کند اما موتور شستشو دستگاه کار نمی کند

یکی دیگر از مشکلات رایج ماشین لباسشویی کار نکردن موتور شستشوی دستگاه می باشد. این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که برخی از آنها عبارتند از:

خرابی خازن

در این وضعیت بعد از آبگیری، موتور صدای خاصی را تولید می کند اما قدرت این را ندارد تا حرکت کند. حالا اگر پولی را بچرخانید موتور دستگاه به چرخش درمی آید. خازن خراب شده را تعویض نمایید. اگر سیم های رابط خازن نیز از مدار اصلی جدا شده اند، مشکل سیم ها را نیز برطرف کنید تا موتور دستگاه درست شود.

این امکان وجود دارد که خرد شدن بلبرینگ یا یاتاقان، محور درام را در وضعیت گریپاژ قرار داده است. در این حالت باید دستگاه را از برق قطع کنید و مشکل را رفع نمایید. در ابتدا این وضعیت را بررسی کنید که پولی یا درام قادر به چرخیدن هستند یا خیر.

اگر بلبرینگ ها را تعویض کردید، کاسه نمدی های دستگاه را نیز تعویض نمایید. برخی اوقات دلیل حرکت نکردن درام، افزایش رسوبات می باشد. شما باید چلیک را رسوب زدایی نمایید. لازم به ذکر است که اگر درام گریپاژ کند از موتور ماشین صدای هوم شنیده خواهد شد.

این امکان نیز وجود دارد که مشکل کار نکردن موتور شستشو، خود موتور باشد. شما باید این موضوع را بررسی نمایید که خود موتور سالم است یا خیر.

در این بخش سعی کردیم مشکلات رایج ماشین لباسشویی را مورد بررسی قرار دهیم. امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید.